• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 30 річниця виведення військ з Афганістану.

30 річниця виведення військ з Афганістану.

2019-02-15

15 лютого 1989 року Радянський Союз під тиском міжнародної спільноти вивів свої війська з Афганістану, який намагався підпорядкувати собі впродовж 10 років.
Лише за офіційними підрахунками у війні в Афганістані загинули понад два мільйони мирних мешканців та 15 тисяч радянських солдатів, кожен шостий з них – українець.
Серед тих загиблих і двоє наших односельчан - Степан Гринишин та Василь Федів.
Сьогодні, 15 лютого, в Будинку культури с. Раків відзначали 30 річницю виведення військ з Афганістану. Серед присутніх - учасники війни в Афганістані, учасники АТО, представники влади, жителі села Ракова, педагогічний та учнівський колектив школи.
З привітальним словом до присутніх звернувся заступник голови районної державної адміністрації Михайло Дидяк, який разом із Зеновієм Мандриком, керуючим справами районної ради, вручили грамоти ветеранам Афганської війни. Нагороди ветеранам також були вручені представником Долинського об'єднаного військового комісаріату, майором Ярославом Пронюком.
Галина Олійник, сільський голова села Раків, звернулась зі словами подяки до ветеранів, побажала їм міцного здоров'я, а нашій країні мирного неба та процвітання.
Зі словами вдячності до усіх учасників бойових дій звернулися отець Вітольд Левицький, учасники аматорського вокального колективу, вихованці вокально-хорового гуртка (керівник Бабич І.І.) та гуртка козацько-лицарського гарту разом зі своїм керівником Тетяною Дмитрів.
Піснями, у виконанні отця Вітольда Левицького та наших учнів, прославлявся подвиг українських героїв і в залі знову і знову голосно звучало "Слава Україні! Героям Слава!"

Світлина від Раківськи Зош.Світлина від Раківськи Зош.

Кiлькiсть переглядiв: 238

Коментарi